Werkwijze Financieel Advies

De vijf Stappen voor Financieel advies

 

1e afspraak

Stap 1 Kennismaking

Wij laten u zien hoe wij werken, welke voordelen dit voor u heeft en waarom wij  voordeliger kunnen werken dan de duurdere landelijke ketens. Tevens bieden wij u een maximale hypotheektoets en maken wij een voorbeeldberekening om u inzicht te geven in uw financiële mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend.

Stap 2 Inventarisatie

Samen brengen wij uw persoonlijke situatie en uw wensen in kaart. Wij maken een uniek klantprofiel en risicoprofiel, waarin de volgende zaken worden opgenomen:

  • uw doelstellingen en wensen;
  • uw financiële positie: inkomen, pensioenaanspraak, verplichtingen en vermogen;
  • uw kennis en ervaring met financiële producten;
  • uw leefsituatie en risicobereidheid: de mate waarin u bereid bent risico’s te nemen.

2e afspraak

Stap 3 Advies

Na de inventarisatie presenteren wij ons adviesrapport. Hierin wordt duidelijk welke risico’s verbonden kunnen zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Wat de gevolgen zijn voor de betaalbaarheid van de hypotheek bij pensionering, vroegtijdig overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Daarna geven wij advies over wat u kunt doen om deze risico’s op te vangen. Vervolgens bepalen wij samen welke hypotheekconstructie het beste bij u past.

  • Hoogte hypotheek;
  • Hoogte aflossing en aflossingsvorm;
  • Lening delen;
  • Rentevast periode(n);
  • Hoogte aanvullende verzekeringen (overlijden, arbeidsongeschiktheid, etc.)

3e afspraak

Stap 4 Bemiddeling

Aan de hand van de hypotheekconstructie die het beste bij u past, vergelijken wij in een handig overzicht de maandlasten en de voor- en nadelen van de voor u meest relevante geldverstrekkers.

Wij hebben geen (financieel) belang bij de hoogte van de hypotheek, de hypotheekvorm en de geldverstrekker die u wenst te kiezen. Wij staan uitgebreid stil bij alle voor- en nadelen van de diverse geldverstrekkers en zoeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding in uw situatie. Op deze manier helpen wij bij het kiezen van de voor u best passende geldverstrekker.

Vervolgens vragen wij een of meerdere offertes voor u aan. Nadat u de definitieve keuze heeft gemaakt, nemen wij alle administratieve zaken uit handen tot en met het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Hierdoor kunt u zich richten op uw (nieuwe) woning.

Stap 5 Financiële Coach in de toekomst

Nadat de hypotheek is afgesloten gaat onze service verder. Wij staan voor u klaar indien u vragen heeft over het advies of over de lopende hypotheek. Ook als het even tegen zit.

Werkwijze

Om inzicht te krijgen in uw wensen en behoeften en vervolgens een financieel plan op maat uit te brengen, hanteert RL Financieel Advies een gedegen aanpak. Systematisch worden alle benodigde gegevens verzameld en verwerkt tot een solide advies met aandacht voor de kleinste details. Onze aanpak bestaat uit de volgende fasen: