Financiële diensten

RL Financieel Advies hanteert een integrale wijze van financieel adviseren, waarbij we verder kijken dan, alleen naar het directe vakgebied, waarop de vraag in eerste instantie betrekking heeft. Alleen met deze werkwijze kan “in onze ogen” een advies worden uitgebracht, dat een goed beeld verschaft van de voordelen maar ook van de nadelen van bepaalde keuzes.

De kennisgebieden waarop we kunnen ingaan zijn: belastingen, huwelijksvermogen- en erfrecht, sociale zekerheid, beleggen en sparen, levensverzekeringen en pensioenen, financieringen.
Op welk kennisgebied de nadruk wordt gelegd is afhankelijk van de situatie en de doelstelling.

U kunt bij ons terecht voor advies over :

Hypotheken, ons specialisme

Een goed hypotheekadvies wordt gescheiden in twee hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk betreft het inzichtelijk maken van de risico’s rondom de hypotheek en het laten zien wat de mogelijkheden zijn om deze risico’s op te vangen. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een aanvullende (overlijdensrisico) verzekering. Het tweede hoofdstuk betreft het helpen met het kiezen van de geldverstrekker die het beste bij u past. Wij vinden het leuk om de kleine lettertjes uit de voorwaarden te lezen, waardoor wij u nog beter inzichtelijk kunnen maken wat de vóór- én nadelen zijn. Hierdoor weet u wat u kiest. U kunt kiezen uit vrijwel alle geldverstrekkers.

Schadeverzekeringen

Wanneer u een woning aankoopt, dan zult u hiervoor in de meeste gevallen ook één of meerdere schadeverzekeringen voor nodig hebben. Wij helpen graag met het uitzoekwerk en het verzorgen van deze verzekeringen. Indien gewenst kunnen wij ook uw bestaande verzekeringen onder de loep nemen.

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zijn er in vele vormen. Van een eenvoudige verzekering om de uitvaart te bekostigen tot complexe verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook een verzekering waarmee u te zijner tijd de schuld van uw hypotheek aflost kan een vorm van levensverzekering zijn. Wij helpen graag met het inzichtelijke maken wat u nodig heeft en wenst af te sluiten. Ook deze verzekeringen leveren wij enkel zonder provisie maar tegen een vast tarief. Dit kan een premievoordeel tot wel 40% opleveren. Onze lage kosten zijn dus snel terugverdiend. U kunt kiezen uit vrijwel alle verzekeraars.

Ontwoekeren

In Nederland zijn sinds het begin van de jaren ’90 ± 6,5 miljoen woekerpolissen verkocht. De kans is dus groot dat u er één in uw verzekeringsmap heeft zitten. Voorbeelden zijn lijfrenteverzekeringen en beleggingsverzekeringen, maar vaak kunnen daar ook arbeidsongeschiktheids- en onvrijwillige werkeloosheidsverzekeringen aan toe worden gevoegd.

Wij nemen uw polis(sen) onder de loep en helpen met het bepalen of u ook een woekerpolis heeft. In dat geval bieden wij een goedkoper alternatief. Natuurlijk doen wij ook dit zonder provisie en tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Betalen, Sparen en Banksparen

Wij leveren alle bankdiensten. Het is dus ook mogelijk om een (internet)betaalrekening, spaarrekening of bankspaarrekening te verzorgen.

Consumptief Krediet

Komt u onverwacht voor een grote uitgave te staan, of wilt u een kleine verbouwing doorvoeren in uw woning. In dat geval kan een consumptief krediet een goede oplossing voor u zijn. Ook dit nemen wij voor u uit handen.

Pensioen

In ons hypotheekadvies wordt standaard uw pensioen betrokken. Het is immers belangrijk dat uw hypotheek ook ná uw pensioendatum betaalbaar blijft. Dat maken wij altijd inzichtelijk in ons adviesrapport, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook indien u al een eigen woning bezit of een huurwoning heeft helpen wij u graag. Wij bieden diverse oplossingen zoals het afsluiten van een lijfrenteverzekering of bancaire lijfrente. Natuurlijk ook hier weer zonder provisie en tegen een vooraf afgesproken tarief.

Uitvaart

Ook voor een uitvaartverzekering bent u bij ons aan het juiste adres. Bijvoorbeeld wanneer u in een huurwoning woont, of niet over voldoende eigen middelen beschikt.

Beleggen

Wij adviseren over de mogelijkheden, de kansen en de risico’s die zijn verbonden aan het deelnemen in een beleggingsrekening of een beleggingsfonds. Een dergelijke rekening kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de hypotheek af te lossen of om een pensioen op te bouwen.

Overbruggings Krediet

Indien u (een deel van) de koopsom van uw nieuwe woning wenst te betalen met de overwaarde van uw huidige woning, dan is het wellicht mogelijk om een overbruggingskrediet af te sluiten. Wij adviseren u over de mogelijkheden en de voorwaarden, zodat u de juiste keuze kunt maken.